Вести

Јумко и Министарство одбране потписали Уговор вредан 213 милиона динара

У компанији „Јумко“ у Врању потписан је Уговор о сарадњи Министарства одбране и те врањске фабрике. Потписивању је присуствовао министар одбране Братислав Гашић и државни секретар из Министарства привреде Драган Стевановић.

Уговор вредан 213 милиона динара потписали су директор Дирекције за набавку и продају Министарства одбране пуковник Александар Буквић и генерални директор „Јумка“ Горан Ђорђевић.

Честитајући запосленима 55 година пословања, министар Гашић је рекао да су Министарство одбране и Војска Србије у протекле три године учинили значајан напор финансирајући повратак те фабрике на тржиште.
– Затекли смо магацине униформи Војске празне што више никада не сме да се догоди. Успели смо да, првенствено задовољавајући потребе Војске Србије, вратимо „Јумко“ у живот. Управо смо склопили уговор вредан 213 милиона динара, што ће значајно подићи производњу ове фабрике у наредном периоду. Очекујемо да улагања у Јумко наставимо и следеће године, чиме ћемо значајно проширити асортиман униформи и побољшати квалитет одевања припадника војске.

Генерални директор Јумка Горан Ђорђевић је рекао да су потписаним уговором Министарство одбране и Војска Србије тој фабрици обезбедили посао за наредна три месеца, што ће, уз послове које обављају за Министарство унутрашњих послова и стране партнере додатно консолидовати производни процес компаније која је систематски блиндирана последњих 15 година.
– Изузетно смо задовољни што нас Министарство одбране препознаје као поузданог партнера и што нам је значајним улагањима последњих неколико година омогућило повратак на тржиште и очување радних места, рекао је генерални директор Јумка Горан Ђорђевић.