Вести

Отворена нова зграда одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу

Премијер Републике Србије Александар Вучић, у оквиру посете Пчињском округу, посетио је Бујановац, где је отворио нову зграду коју ће користити Одељење Економског факултета из Суботице.

Премијер Вучић је у обраћању студентима рекао да је њихов успех и то што су смогли снаге да превазиђу све локалне тензије, јер заједно студирају Албанци, Срби и Роми и позвао студенте да отворено разговарају о свим проблемима а не да их стављају под тепих.

„Све док разговарамо то је добро, уверен сам да ти разговори неће бити прекинути. Сви разговори доприносе бољем животу грађана Бујановца и Прешева“, казао је Вучић.

Председник Владе Србије Вучић је рекао да ће Влада Републике Србије у наредном периоду бити посвећена отварању нових фабрика и радних места.

„То је био захтев људи који су ме чекали испред зграде факултета, који су без посла, и Срби и Албанци нису спомињали своју националну припадност ни вероисповест, сви су тражили да више фабрика отворимо у Бујановцу. Сигуран сам да ћемо направити озбиљан и важан резултат у будућности којим ће бити задовољни и Срби и Албанци, јер Влада Србије не прави разлику међу својим грађанима“, казао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Влада Републике Србије у наредном периоду бити посвећена отварању нових фабрика и радних места.