Premijer Aleksandar Vučić otvorio deonicu auto puta Donji Neradovac – Vladičin Han

U subotu 28.11.2015. godine, premijer Aleksandar Vučić otvorio je deonicu autoputa Vladičin Han – Donji Neradovac na Koridoru 10 kod Vranja u dužini od 26,3 kilometara.

„Od Horgoša do Preševa, od Horgoša do Dimitrovgrada moći ćete svuda da idete auto-putem najkasnije do marta 2017. a pokušaćemo da to bude do kraja sledeće godine“, rekao je Vučić na otvaranju.

Vučić je rekao da je danas veliki dan ne samo za građane u Pčinjkom okrugu već i u celoj Srbiji, budući da se prvi put posle mnogo godina otvara deonica autoputa duga 26,3 kilometra, koja je koštala 74 miliona evra. Vučić je istakao da će jug Srbije biti povezan sa celom Srbijom i zahvalio se srpskim graditeljima, koji su danonoćno radili i pokazali da Srbija može da se izgrađuje i da napreduje.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen rekao je na otvaranju deonice Koridora 10 da je ona rezultat višegodišnjeg teškog rada Vlade Srbije, Koridora Srbije i izvođača radova i pokazatelj da takav složeni projekat može da se ostvari i završi blagovremeno i kvalitetno.

Tehnički direktor grčke kompanije „Terna“ Jorgos Perdikaris izjavio je danas da je puštanje u saobraćaj deonice auto puta Vladičin Han – Donji Neradovac na Koridoru 10 veliki događaj koji je važan kako za taj kraj tako i za celu Srbiju.

„Uložili smo sve napore da ovaj projekat bude referenca za našu kompaniju, ali da ostane kad odemo odavde, kao bitan infrastrukturni projekat na korišćenje bratskom narodu Srbije“.

Otvaranju deonice auto su još prisustvovali i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.