Poseta predsednika Vlade Preševu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, 17.11.2015. godine, posetio je Pčinjski okrug i zajedno sa visokim komesarom UN za izbeglice Antonijom Guterešom obišao privremeni prihvatni centar za migrante u Preševu, gde su se upoznali sa procedurom i uslovima u kojima migranti borave. Prilikom obilaska migranata premijer je rekao da Srbija neće menjati svoju politiku prema izbeglicama i podizati granice.

„Srbija će primati i pokazivati solidarnost i humanost prema svim ovim ljudima, to će dobro govoriti o našoj zemlji, ali i tim ljudima dobro o našem narodu. To će nam se jednog dana vratiti kroz njihovu ljubav i poštovanje. Nastavljamo da primamo izbeglice, nećemo podizati nikakve zidove i granice i na  granicama  sprovodimo i  sprovodićemo  kontradiverzione preglede kako bi se obezbedila bezbednost svih građana Srbije“, rekao je Vučić u Preševu.

Premijer je dodao da je Srbija dobila značajnu pomoć od UNHCR-a, kao i da bi trebalo da stigne i dodatni novac od Evropske unije.

Visoki komesar Ujedinjenih nacija za izbeglice Antoni Gutereš osudio je juče sve terorističke napade koji se dešavaju širom sveta, ali i istakao da migrante ne treba poistovećivati sa teroristima.