Otvorena nova zgrada odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu

Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, u okviru posete Pčinjskom okrugu, posetio je Bujanovac, gde je otvorio novu zgradu koju će koristiti Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice.
Premijer Vučić je u obraćanju studentima rekao da je njihov uspeh i to što su smogli snage da prevaziđu sve lokalne tenzije, jer zajedno studiraju Albanci, Srbi i Romi i pozvao studente da otvoreno razgovaraju o svim problemima a ne da ih stavljaju pod tepih.

„Sve dok razgovaramo to je dobro, uveren sam da ti razgovori neće biti prekinuti. Svi razgovori doprinose boljem životu građana Bujanovca i Preševa“, kazao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Vučić je rekao da će Vlada Republike Srbije u narednom periodu biti posvećena otvaranju novih fabrika i radnih mesta.

„To je bio zahtev ljudi koji su me čekali ispred zgrade fakulteta, koji su bez posla, i Srbi i Albanci nisu spominjali svoju nacionalnu pripadnost ni veroispovest, svi su tražili da više fabrika otvorimo u Bujanovcu. Siguran sam da ćemo napraviti ozbiljan i važan rezultat u budućnosti kojim će biti zadovoljni i Srbi i Albanci, jer Vlada Srbije ne pravi razliku među svojim građanima“, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da će Vlada Republike Srbije u narednom periodu biti posvećena otvaranju novih fabrika i radnih mesta.