„Dani Vranja“ – miks tradicije, kulture i zabave

Tradicionalna zabavno-turistička manifestacija „Dani Vranja“, koja se održava 11. godinu zaredom, prema rečima direktora Turističke organizacije u Vranju Tomislava Stojanovića koncipirana je po sistemu „za svakog po nešto“ i predstavlja miks zabave, tradicije i kulture.

Bogat gotovo celodnevni program trajaće od nedelje 23. avgusta do ponedeljka 31. avgusta.

Od 24. do 30. avgusta svakodnevno od 10 do 18 sati na šetalištu u blizini Narodnog muzeja odvijaće se Etno-sajam. Kreativni ljudi iz Vranja, kao i oni koji se bave tradicionalnim zanatima, predstaviće svoje proizvode – kaže Stojanović.

Večernji termini su rezervisan za kulturu, pa će tako zvanično manifestacija početi pozorišnom predstavom „Tašana“ u nedelju 23. avgusta koja će biti odigrana u muzej-kući Bore Stankovića.

Biće održani javni časovi slikanja, prezentacija vranjske kuhinje, kao i tri književne večeri, među kojima se kao najatraktivnije najavljuje veče kada će u dvorištu Haremluka svoj stvaralački opus predstaviti Mirjana Bobić Mojsilović. Književno veče je planirano za utorak 25. avgust u 19 sati.

Dani VranjaZanimljiv je detalj da će tokom manifestacije biti održan i javni čas joge na Trgu Staniše Stošića. Ipak, ono što su Vranjanci sa nestrpljenjem očekivali su koncerti muzičkih zvezda na bini u centru grada.

Organizatori su potvrdili da će u Vranju nastupiti „Orthodox Celts“, Nataša Bekvalac, Miroslav Ilić, „Akapulko bend“ i Dženan Lončarević.