ВестиИздвојено

„Дани Врања“ – микс традиције, културе и забаве

Традиционална забавно-туристичка манифестација „Дани Врања“, која се одржава 11. годину заредом, према речима директора Туристичке организације у Врању Томислава Стојановића конципирана је по систему „за сваког по нешто“ и представља микс забаве, традиције и културе.

Богат готово целодневни програм трајаће од недеље 23. августа до понедељка 31. августа.

Од 24. до 30. августа свакодневно од 10 до 18 сати на шеталишту у близини Народног музеја одвијаће се Етно-сајам. Креативни људи из Врања, као и они који се баве традиционалним занатима, представиће своје производе – каже Стојановић.

Вечерњи термини су резервисан за културу, па ће тако званично манифестација почети позоришном представом „Ташана“ у недељу 23. августа која ће бити одиграна у музеј-кући Боре Станковића.

Биће одржани јавни часови сликања, презентација врањске кухиње, као и три књижевне вечери, међу којима се као најатрактивније најављује вече када ће у дворишту Харемлука свој стваралачки опус представити Мирјана Бобић Мојсиловић. Књижевно вече је планирано за уторак 25. август у 19 сати.

Dani Vranja

Занимљив је детаљ да ће током манифестације бити одржан и јавни час јоге на Тргу Станише Стошића. Ипак, оно што су Врањанци са нестрпљењем очекивали су концерти музичких звезда на бини у центру града.

Организатори су потврдили да ће у Врању наступити „Ортодокс Келтс“, Наташа Беквалац, Мирослав Илић, „Акапулко бенд“ и Џенан Лончаревић.