Prva sednica Saveta upravnog okruga

Dana 29.02.2016. godine, načelnik Pčinjskog upravnog okruga Slaviša Bulatović, održao je prvu sednicu Saveta upravnog okruga, kojoj su, prisustvovali predsednici opština sa teritorije Pčinjskog okruga. Sednici Saveta je prisustvovao i načelnik Odeljenja za vanredne situacije, gospodin Dragan Tasić i gospođa Olivera Tomić direktor Apotekarske ustanove u Vranju.

Na Sednici je razmatran Plan rada Okružnog štaba za vanredne situacije. Planom rada su, na osnovu vršenih analiza stanja, obuhvaćene preventivne mere odbrana od poplava, snežnih padavina, klizišta i požara.

Pored toga, razmatrano je i poslovanje Apotekarske ustanove u Vranju. Direktorka je ukazala na probleme u poslovanju i istakla da se nakon centralizovanja javnih nabavki finansiraju samo od 12% marže, što je nedovoljno i što je dovelo do gubitka u poslovanju na nivou Okruga. Doneta je preporuka, da se direktorka, obrati predsednicima lokalnih samouprava sa detaljnom analizom rentabilnosti poslovanja za svaku opštinu posebno, kako bi se svi zajedno uključili u rešavanje problema.