Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio fabriku „GEOX“ u Vranju

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u nedelju, 31. januara 2016. godine, otvorio fabriku obuće „Geox“ u Vranju koja će zaposliti 1250 radnika, i prilikom otvaranja izjavio da će država subvencionisati investicije na jugu i jugoistoku naše zemlje kako bi se popravio životni standard lokalnog stanovništva.
Premijer je istakao da će država raditi na poboljšanju infrastrukture siromašnih okruga, pomagati dolazak stranih investitora i raditi na jačanju privatnog sektora.

Vlada će davati više onim investitorima koji ulažu svoj novac u opštine u Pčinjskom, Jablaničkom, Pirotskom, Nišavskom i Topličkom okrugu, poručio je premijer i dodao da će sa tom politikom Vlada nastaviti, jer želi da građani ovih područja imaju bolju budućnost.

Inače, Vlada Srbije je subvencionisala izgradnju fabrike, sa 11,25 miliona evra, odnosno sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu, a takođe je dala i 100 miliona dinara za uređenje zemljišta u slobodnoj zoni, što je bio preduslov da može da počne izgradnja fabrike.