Jumko i Ministarstvo odbrane potpisali Ugovor vredan 213 miliona dinara

U kompaniji „Jumko“ u Vranju potpisan je Ugovor o saradnji Ministarstva odbrane i te vranjske fabrike. Potpisivanju je prisustvovao ministar odbrane Bratislav Gašić i državni sekretar iz Ministarstva privrede Dragan Stevanović.

Ugovor vredan 213 miliona dinara potpisali su direktor Direkcije za nabavku i prodaju Ministarstva odbrane pukovnik Aleksandar Bukvić i generalni direktor „Jumka“ Goran Đorđević.

Čestitajući zaposlenima 55 godina poslovanja, ministar Gašić je rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u protekle tri godine učinili značajan napor finansirajući povratak te fabrike na tržište.
– Zatekli smo magacine uniformi Vojske prazne što više nikada ne sme da se dogodi. Uspeli smo da, prvenstveno zadovoljavajući potrebe Vojske Srbije, vratimo „Jumko“ u život. Upravo smo sklopili ugovor vredan 213 miliona dinara, što će značajno podići proizvodnju ove fabrike u narednom periodu. Očekujemo da ulaganja u Jumko nastavimo i sledeće godine, čime ćemo značajno proširiti asortiman uniformi i poboljšati kvalitet odevanja pripadnika vojske.

Generalni direktor Jumka Goran Đorđević je rekao da su potpisanim ugovorom Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije toj fabrici obezbedili posao za naredna tri meseca, što će, uz poslove koje obavljaju za Ministarstvo unutrašnjih poslova i strane partnere dodatno konsolidovati proizvodni proces kompanije koja je sistematski blindirana poslednjih 15 godina.
– Izuzetno smo zadovoljni što nas Ministarstvo odbrane prepoznaje kao pouzdanog partnera i što nam je značajnim ulaganjima poslednjih nekoliko godina omogućilo povratak na tržište i očuvanje radnih mesta, rekao je generalni direktor Jumka Goran Đorđević.