Nove mogućnosti za razvoj preduzetništva

Pčinjski upravni okrug u saradnji sa Biznis inkubator centrom i Regionalnom privrednom komorom organizovao je prezentaciju na temu: „Godina preduzetništva“ na kojoj je prisustvovao veliki broj uspešnih privrednika. Cilj ove prezentacije koju je osmislio i vodio dr ekonomskih nauka Nemanja Gligorijević je pružanje podrške privrednom razvoju Srbije, a pre svega preduzetništvu na lokalnom i regionalnom nivou i to malim i srednjim preduzećima. Kroz izlaganje prezentera privrednici i oni koji će to postati upoznati su sa mogućnostima kreditiranja i subvencionisanja koje nude državne institucije, fondovi Evropske unije i banke.

Načelnik Okruga Slaviša Bulatović je istakao da je ovo peti put u poslednjih godinu dana kako Pčinjski okrug organizuje skupove privrednika sa Juga Srbije, kao i da će se sa ovom praksom nastaviti i u narednom periodu. On je naglasio da svi privrednici u Okrugu mogu očekivati njegovu podršku za sve što je potrebno kako bi se stvorile mogućnosti za očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta.

Iako dolazi iz druge branše dr Slobodan Milenković je obraćajući se preduzetnicima rekao da je apsolutno jasno da razvijenost privrede omogućava i napredak lokalne samouprave, a samim tim i bolji standard gradjana, veći broj zaposlenih i smanjenje migracije mladih ljudi.

Vlada Republike Srbije je 2016. proglasila godinom preduzetništva pokušavajući, po rečima Dragana Stevanovića, državnog sekretara u Ministarstvu privrede, da kroz fiskalnu konsolidaciju obezbedi sredstva koja će staviti na raspolaganju preduzetnicima kako bi uložen novac, ideje i znanje doprineli sveukupnom razvoju ovog dela zemlje.