Вести

Нове могућности за развој предузетништва

Пчињски управни округ у сарадњи са Бизнис инкубатор центром и Регионалном привредном комором организовао је презентацију на тему: „Година предузетништва“ на којој је присуствовао велики број успешних привредника. Циљ ове презентације коју је осмислио и водио др економских наука Немања Глигоријевић је пружање подршке привредном развоју Србије, а пре свега предузетништву на локалном и регионалном нивоу и то малим и средњим предузећима. Кроз излагање презентера привредници и они који ће то постати упознати су са могућностима кредитирања и субвенционисања које нуде државне институције, фондови Европске уније и банке.

Начелник Округа Славиша Булатовић је истакао да је ово пети пут у последњих годину дана како Пчињски округ организује скупове привредника са Југа Србије, као и да ће се са овом праксом наставити и у наредном периоду. Он је нагласио да сви привредници у Округу могу очекивати његову подршку за све што је потребно како би се створиле могућности за очување постојећих и отварање нових радних места.

Иако долази из друге бранше др Слободан Миленковић је обраћајући се предузетницима рекао да је апсолутно јасно да развијеност привреде омогућава и напредак локалне самоуправе, а самим тим и бољи стандард грађана, већи број запослених и смањење миграције младих људи.

Влада Републике Србије је 2016. прогласила годином предузетништва покушавајући, по речима Драгана Стевановића, државног секретара у Министарству привреде, да кроз фискалну консолидацију обезбеди средства која ће ставити на располагању предузетницима како би уложен новац, идеје и знање допринели свеукупном развоју овог дела земље.