Вести

Премијер Александар Вучић отворио деоницу ауто пута Доњи Нерадовац – Владичин Хан

У суботу 28.11.2015. године, премијер Александар Вучић отворио је деоницу аутопута Владичин Хан – Доњи Нерадовац на Коридору 10 код Врања у дужини од 26,3 километара.

„Од Хоргоша до Прешева, од Хоргоша до Димитровграда моћи ћете свуда да идете ауто-путем најкасније до марта 2017. а покушаћемо да то буде до краја следеће године“, рекао је Вучић на отварању.

Вучић је рекао да је данас велики дан не само за грађане у Пчињком округу већ и у целој Србији, будући да се први пут после много година отвара деоница аутопута дуга 26,3 километра, која је коштала 74 милиона евра. Вучић је истакао да ће југ Србије бити повезан са целом Србијом и захвалио се српским градитељима, који су даноноћно радили и показали да Србија може да се изграђује и да напредује.

Шеф канцеларије Светске банке у Србији Тони Верхеијен рекао је на отварању деонице Коридора 10 да је она резултат вишегодишњег тешког рада Владе Србије, Коридора Србије и извођача радова и показатељ да такав сложени пројекат може да се оствари и заврши благовремено и квалитетно.

Технички директор грчке компаније „Терна“ Јоргос Пердикарис изјавио је данас да је пуштање у саобраћај деонице ауто пута Владичин Хан – Доњи Нерадовац на Коридору 10 велики догађај који је важан како за тај крај тако и за целу Србију.

„Уложили смо све напоре да овај пројекат буде референца за нашу компанију, али да остане кад одемо одавде, као битан инфраструктурни пројекат на коришћење братском народу Србије“.

Отварању деонице ауто су још присуствовали и потпредседница Владе Зорана Михајловић и директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић.