Вести

Представљена монографија о манастиру Светог Прохора Пчињског

У сали Дома војске у Врању, 10. децембра 2015. године, представљена је књига о манастиру Светог Прохора Пчињског, која са својих 680 страна представља капитално дело.

Присутнима се најпре обратио Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије, који је говорио о реализацији целокупног пројекта и рада на монографији, а представљање монографије, својим обраћањем, увеличао је и господин Радослав Павловић, саветник за културу Председника Републике Србије.

О самој монографији говорили су уважени професори са Филозофског факултета у Београду проф. др Ненад Макуљевић, приређивач монографије и проф. др Јелена Ердељан, један од рецензената монографије, као и проф. др Сунчица Денић Михаиловић, декан Педагошког факултета у Врању и члан Епархијског Савета Православне епархије врањске.

Представљању књиге, поред начелника Пчињског управног округа, присуствовали су и генерал Зоран Лубура, командант 4. бригаде КоВ, генерал Горан Драговић, командант Жандармерије, градоначелник Врања и бројни представници образовно-васпитних установа, установа културе и грађани Врања.