Вести

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић отворио фабрику „GEOX“ у Врању

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић је, у недељу, 31. јануара 2016. године, отворио фабрику обуће „Geox“ у Врању која ће запослити 1250 радника, и приликом отварања изјавио да ће држава субвенционисати инвестиције на југу и југоистоку наше земље како би се поправио животни стандард локалног становништва.
Премијер је истакао да ће држава радити на побољшању инфраструктуре сиромашних округа, помагати долазак страних инвеститора и радити на јачању приватног сектора.

Влада ће давати више оним инвеститорима који улажу свој новац у општине у Пчињском, Јабланичком, Пиротском, Нишавском и Топличком округу, поручио је премијер и додао да ће са том политиком Влада наставити, јер жели да грађани ових подручја имају бољу будућност.

Иначе, Влада Србије је субвенционисала изградњу фабрике, са 11,25 милиона евра, односно са 9.000 евра по сваком новоотвореном радном месту, а такође је дала и 100 милиона динара за уређење земљишта у слободној зони, што је био предуслов да може да почне изградња фабрике.